Stiftelsen Zandra Perrault Minnesfond

Stiftelsen Zandra Perrault Minnesfond bildades under våren 2007 till minne av Zandra Perrault
Fonden är en spegel av Zandras stora intressen , hennes mål och visioner för livet. Syftet med fonden är att stödja och uppmuntra kreativitet som musik, sång, teater, "författarskap" och liknande hos barn och ungdomar samt organisationer som arbetar med denna grupp. Stadgarna finns att ladda hem under sista fliken.

Årligen kommer från och med 2020 sker utdelningar från fonden en gång per år.

Minnesfondens ändamål och målgrupp

Stiftelsen Zandra Perrault Minnesfonds ändamål är att, till förmån för barn och ungdomar upp till en ålder av ca 25 år, bosatta i Eskilstuna eller Strängnäs kommuner, främja och stödja utveckling, utbildning, undervisning, kyrklig barn- och ungdomsverksamhet samt annan verksamhet/andra aktiviteter inom musik, sång, litteratur, konst och andra kulturella områden genom att utge bidrag och stipendier. Nomineringar kan skickas till Stiftelsen Zandra Perrault Minnesfond C/O Baseko AB, Hamngatan 7, 632 20 Eskilstuna.

Minnesfondens bankgiro nummer är BG 5608-9964 och vill Ni stödja så är alla bidrag välkomna!

Stiftelsens organisationsnummer är 802425-5112.

Stipendieutdelningarna

Stiftelsens har haft tretton officiella Stipendieutdelningar då vi fick pausa under 2020-2021 pga rådande pandemi. Vi har tidigare haft 100 till 150 gäster som bjudits på underhållning och mat. Från 2022 har vi reducerat antalet stipendier och därmed antalet gäster till ca 30-35. Vi har de senaste åren varit på Biografbaren / Royal vid Järntorget i Eskilstuna. Huvudpunkten är givetvis presentationen av våra stipendiater samt Zandras Stora Pris.

Stiftelsens första Stipendieutdelning ägde rum den 20 augusti 2008. Gästerna bjöds på en stipendieutdelning med underhållning av artisten och entertainern Wille Crafoord. Stiftelsens andra Stipendieutdelning ägde rum den 13 augusti 2009 och där bjöds gästerna på presentationer av stipendiaterna, mottagarna av Zandras Stora Pris för första gången - Frida Herschenröther och Sissela Jensen samt musik av Helen Sjöholm som tillsammans med Martin Östergren gav oss i publiken en fantastisk musikalisk upplevelse och en djup värme under den annars lite blöta kvällen.

Därefter har vi haft många duktiga stipendiater vid sidan av etablerade artister som förgyllt våra kvällar ! Micke Byström med band, Fredrik Von Gerber med band, Royal Sisters och inte minst Zandras vän Willman för att nämna några.

Vår senaste utdelning ägde rum den 9 november på Biografbaren med presentation av fonden och stipendiaterna samt mat och dryck.

Bilder från kvällarna kan du se på föregående flik! Dessa kommer att kompletteras löpande.

Tack till alla som gjort kvällarna minnesvärda genom stöd och engagemang på olika sätt. Tack till alla deltagare och inte minst alla stipendiater.

Vi vill rikta ett särskilt tack till alla i styrelsen och kommitten. Tack också alla Ni som stött och stödjer vår minnesfond !

Styrelsen genom Per Johansson Perrault

Tack till ledamöter samt pris kommitte

Tack till ledamöterna Bo Rydén, Maria Jäderlund och Mia Perrault för ett fint jobb.
Lennart Björck - Vår vän och fd ledamot Vi saknar dig!

Zandra Stora Pris kommitte med Ann-Margret Johansson Pettersson,
Agneta Klingfors och Janne Elvi gör ett fantastiskt jobb !
Vi vill också tacka Ulf Rehnholm för goda råd till oss !

Tack !